I mange tusinde år er der ikke bare i Danmark, men hele verden blevet produceret honning. Danmark er dog kendt som et af de lande, hvor honningen er af særlig høj kvalitet og har en rigtig god smag, i forhold til en masse andre forskellige lande. Derfor sælger vi også en masse honning i Danmark, både til os selv, til turisterne og en hel masse gennem eksport til især Tyskland. Netop tyskerne er vilde med det gode danske honning og de er også villig til, at betale en god pris for. En type som er blevet meget populær de senere år, er økologisk honning som dog stadig er en niche produktion i Danmark. Det er ganske lidt af det som er økologisk, i forhold til den samlet produktion. Dog kan man håbe, at flere og flere vil til, at lave økologisk honning, så udbuddet og udvalget kan stige, til gavn for alle som elsker honning. De steder som sælger honning i Danmark, kan kun stort set sælge dansk honning. Honning fra udlandet skal være meget speciel før, at man kan sælge det i Danmark. Ikke bare med det skal være specielt, men det skal være af en særlig høj kvalitet og smagen skal være i orden. Er det ikke det, så gider ingen, at købe det. Alle som elsker dansk honning ved det altid ved, har en fantastisk smag og en utrolig høj kvalitet. Ikke ret mange lande kan lave honning af den samme høje kvalitet som i Danmark. Derfor er det også, at vi kan sælge så meget af det til udlandet, men vi kan sælge endnu mere. Desværre laves der ikke lige så meget dansk honning, som der også kan sælges. Grunden er, at de fleste som laver det, er nogle som gør det på hobbyplan. Ganske få lever direkte af det. Det gør, at der er en hel masse, med en lille produktion og nogle ganske få med en meget stor produktion. Hvis flere ville prøve, at leve af at være biavler og turde tage springet ud og gøre det, kunne vi også få lavet langt mere honning og dermed sælge en masse ekstra. Ofte er de fleste biavlere ude på landet, så hvis flere levede af biavl, så er det jobs i udkantsdanmark der skabes og det er godt for lokalsamfundet. Desværre har produktionen af dansk honning været for lille i mange år, så det er ikke et nyt fænomen, men et fænomen, som der endnu ikke er gjort noget ved. Problemet er, at vi mister omsætning, skatteindtægter og jobs på grund af det og ingen gør egentlig noget ved det. Måden det løses på er egentlig relativ simpel og der kan gøres uden, at koste en masse penge. Dog kan der håbes, at til sidst være sådan et stort problem, at man er tvunget til, at løse det. Udlandet hungre efter dansk honning, men vi skal bare lave det, så skal de nok også købe det, ingen problem i det. En ting det er med produktion af honning er, at vejret skal være med den. Man kan have nok så mange bier, men hvis vejret er dårligt, så kan de næsten ingen ting lave. Så er det jo lige meget hvor mange bier man har, for vejret skal være varmt og godt før der overhoved kan producers honning. I Danmark ved vi aldrig hvordan vejret kan blive, for vi kan i flere år i træk, have meget varme og dejlige somre, men så kan vi året efter havde kolde og våde. Og det er sådan med honning, jo mere sol og varme jo mere honning og jo mindre sol jo mindre honning.
Honning er altid en stensikker favorit
Comments are closed.