Du har sikkert hørt det før: Skru lidt ned for varmen, luk vinduet og tag nogle kortere brusebade. Har du haft ignoreret disse sætninger, har du højst sandsynligt et højt varmeforbrug og betaler således flere penge end nødvendigt.

Der er nemlig betragtelige summer at hente ved at tænke sig lidt om. Afhængigt af hvor stor din bolig er, kan du faktisk hente et par tusinde kroner om året. Og det er vel også værd at tage med.

Vi giver dig her fem simple råd til, hvordan du kan få mere ud af din økonomi.

Råd 1: Ryk din sofa væk fra radiatoren

Det virker måske indlysende, men faktum er, at mange laver den fejl, at de placerer sofaen så den blokerer for, at radiatoren kan sende varme ud i rummet. Står sofaen helt tæt op ad radiatoren, bruger du derfor flere penge end nødvendigt. Ryk derfor din sofa minimum 30 centimeter væk fra radiatoren.

Råd 2: Brug alle hasper

Når du lukker dit vindue, er det vigtigt, at du lukker alle hasperne til. Det skyldes, at vinduet ikke slutter helt tæt, hvis du kun lukker den ene. Brug derfor de tre sekunder det tager at lukke dem alle, hvis du vil spare penge. Iøvrigt kan du, hvis du er i tvivl om dit vindue slutter tæt, lave “vinduestesten”.

Råd 3: Læg et tæppe

Selvom det pengemæssigt ville være at foretrække, så er det ikke nødvendigt at lægge gulvtæpper i hele din bolig, hvis du synes de er grimme. Men et mindre tæppe dér, hvor du opholder dig mest, eksempelvis hvor du ser TV, vil gøre, at det ikke føles fodkoldt.

Råd 4: Undgå temperatursænkning om natten

Det lyder måske ulogisk, men det giver mening at bevare temperaturen om natten, selvom du sover. Det skyldes, at din varmeforsyning bruger mere energi på at skulle varme et koldt hus op igen, end ved blot at at vedligeholde varmen.

Råd 5: Investér i alternativ energi

Har du eksempelvis et oliefyr, er der rigtig mange grunde til at investere i eksempelvis varmepumpe eller jordvarme. Dette er en stor investering, og mangler du penge, kan du oftest låne penge til den, fordi den indiskutabelt vil være profitabelt for dig.